Prin Năsăud trece linia ferată care face legătura între Transilvania şi Nordul Moldovei (Cluj - Vatra-Dornei), legând astfel regiunile Nord-Vest şi Nord-Est.
Pentru a accede la DN 17 care face legătura între Transilvania şi Nordul Moldovei şi care trece prin municiupiul Bistriţa este necesară parcurgerea distanţei de 25 de km între Năsăud şi Bistriţa.
Legătura cu Municipiul Cluj Napoca se poate face pe DN 17D care leagă Năsăudul de Salva şi Beclean.
Legătura cu Judeţul Maramureş se realizează pe drumul DN17C.
Căi rutiere
Oraşul are o legătură directă cu Municipiul Cluj Napoca pe drumul DN 17 D care face legătura cu oraşul Beclean prin comuna Salva. Drumul are o lungime de 97,637 Km şi nu a fost modernizat aflându-se într-o stare avansată de uzură datorită exploatării intensive. Trebuie menţionat că o altă posibilitate de a ajunge în municipiul Cluj Napoca este pe drumul naţional DN 17(E58) care trece prin municipiul Bistriţa, impunând o ocolire de 25 Km. Nici acest drum nu este modernizat dar porţiunea dintre Bistriţa şi Cluj Napoca se află în prezent, în proces de modernizare. Aceste drumuri sunt singurele care fac legătura între oraşul Năsăud, zona de graniţă şi celelalte regiuni Europene din Vest. Legătura oraşului Năsăud cu Moldova şi cu estul Europei , în scopul dezvoltării de relaţii comerciale, legătura cu zonele turistice şi cu partea de Est a României se face tot prin Municipiul Bistriţa pe DN 17C (Năsăud - Bistriţa) şi DN 17 (E58) Bistriţa – Vatra Dornei - Câmpulung Moldovenesc - Gura Humorului - Suceava. Există o posibilitate directă de acces spre Moldova, pe drumul DN 17D care leagă oraşul Năsăud cu Sângeorz Băi şi comuna Şanţ. Începând din această comună, drumul este nemodernizat iar după Valea Mare este aproape impracticabil pentru mijloace auto. Drumul continuă peste pasul Rotunda (1271 m) ajungând in DN 18 care face legătura între Borşa (jud Maramureş) şi Cârlibaba (jud. Suceava). Drumul este impracticabil transportului auto fiind folosit doar de utilajele de exploatare a lemnului. Realizarea acestei legături ar scurta drumul şi ar revigora turismul în întreaga zonă.
Căi feroviare
În prezent prin oraşul Năsăud trece un numar de 26 de trenuri din care 10 trenuri accelerate, 2 trenuri rapide şi 10 trenuri personale. Trenurile accelerate şi cele rapide se deplasează pe o rută întinsă făcând legătura între Iaşi şi Timişoara. Această legătură este foarte importantă deoarece oraşul Timişoara este un pol de dezvoltare deosebit de important. Transportul mărfurilor pe calea ferată se realizează prin Societatea Naţională de Transport Feroviar de Marfă, CFR-Marfa S.A. care îşi desfăşoară activitatea în domeniul serviciilor şi are ca principal obiect de activitate transportul public de marfă şi 59 bunuri pe calea ferată, în trafic intern şi internaţional. În oraşul Năsăud transportul de marfă pe calea ferată se realizează prin facilităţile puse la dispoziţie de staţia CFR Năsăud.
Căi aeriene
Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj http://airportcluj.ro/
Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș http://www.aeroportultransilvania.ro/